No icon

Το Πέταλο είναι ίσος το μοναδικό εστιατόριο στην Αθήνα που προσφέρει Μπουφέ Ελληνικές Γεύσεις

Το πέταλο

Στο πέταλο μπορείς να απολαύσεις όσο φαγητό επιθυμείς στη μοναδική τιμή των 12 Ευρώ. Το φαγητό σερβίρεται μετά τις 14:00. Το πέταλο βρίσκεται στη Κυψέλη , κοντά στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στη πρώτη σύγχρονη σε αστικούς οικισμούς, Κυψέλη ήταν όπου η πόλη είχε το πρώτο Grand Art Deco και Bauhaus επιρροές πολυκατοικίες που χτίστηκαν στη δεκαετία του 1930. Στις δεκαετίες του '60 και του '70, η Κυψέλη ήταν η αριστοκρατική γειτονιά και η για την ταχέως αναπτυσσόμενη Αθήνα, ο χώρος εγκατάστασης της ανώτερη τάξης και το ίδιο έγινε το κέντρο της νυχτερινής ζωής και οι τέχνες της πόλης, με θέατρα, μπαρ, ζαχαροπλαστεία, υπαίθριο σινεμά και μουσική αίθουσες που λειτουργούν με μεγάλη επιτυχία. Όλα αυτά άλλαξαν στις επόμενες δύο δεκαετίες, όταν πολλοί από τους εύπορους κατοίκους της περιοχής άρχισαν να φεύγουν, και οι μετανάστες, πρώτα από την Αφρική και, στη συνέχεια, απο την Αλβανία και τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, πήραν τη θέση τους. Σήμερα η Κυψέλη είναι μια από τις πιο πολυπολιτισμικές γειτονιές της πόλης, που αγωνίζεται για μια νέα ταυτότητα ανάμεσα στα απομεινάρια ενός αστικού παρελθόντος.

 

Το Πέταλο λειτούργησε ως Κουτούκι - ένα είδος μικρό, στενό κατάστημα ταβέρνα, της εργατικής τάξης , συνήθως με ζωντανή μουσική - μέχρι το 2005, όταν ο ιδιοκτήτης Νίκος Νικολάου ανέλαβε. Κρυμμένο πίσω από μια γυάλινη πρόσοψη με το κόκκινο και άσπρο καρό κουρτίνες σε μια μάλλον άθλιο δρόμο πίσω, ο τόπος είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθεί εκτός αν ξέρετε την διεύθυνση. Οι νέοι ιδιοκτήτες έχουν διακοσμήσει το Πέταλο με προσοχή μερικά από τα καλύτερα στοιχεία του προηγούμενου εαυτού του όπως τα βαρέλια κρασιού στον τοίχο και τις μεγάλες, ντεμοντέ σόμπες που χρησιμοποιούνται για τη θέρμανση - έχουν διατηρηθεί, ενώ έχουν προστεθεί άλλες σπιτικές πινελιές. Κόκκινο, floral ταπετσαρία κοσμεί μερικά από τα τείχη και υπάρχει ένα γραφείο σκούρο ξύλο που περιέχει όμορφα επισημαίνονται σπιτικό τσάτνεϊ, μαρμελάδες και διατηρεί σε κάπως απόκρυφα συνδυασμούς, όπως βερίκοκο και μαστίχα. στο πέταλο σερβίρουν παραδοσιακά ελληνικά πιάτα που έχουν δημιουργικά επανερμηνεύονται σε σαφώς ανεπιτήδευτο τρόπο. Κάθε Κυριακή υπάρχει ένα διαφορετικό μενού (που παρατίθενται στην ιστοσελίδα του εστιατορίου και τη Facebook σελίδα) αλλά ο τύπος παραμένει πάντα ο ίδιος: μία σούπα, οκτώ βαριά ορεκτικά - συνήθως συμπεριλαμβανομένων αλμυρές πίτες, κάποιο είδος λαζάνια και ζυμαρικά φούρνου - και τρεις κρέατος πιάτα.

 

Σε μια τυπική Κυριακή, το φαγητό βγαίνει περίπου στις 14:00 και απλώνεται σε μπουφέ, το οποίο βρίσκεται σε περίοπτη θέση δίπλα σε ένα ράφι και έναν τοίχο με παλιές οικογενειακές φωτογραφίες που κρέμονται πάνω του. Από 3:30, ο χώρος είναι συνήθως γεμάτο με νεαρά ζευγάρια, οικογένειες , Ομάδες σκεπτικόι φοιτητές, και άλλοι Αθηναίοι όλων των ηλικιών. Υπάρχει μόνο ένας τύπος επιδόρπιο κάθε Κυριακή και είναι πάντα του σπιτιού. Το Πέταλο είναι ανοιχτό ως κανονική ταβέρνα κάθε βράδυ και έχει ένα σύντομο μενού που προσφέρει καλή αξία για τα χρήματα. Αλλά σας συνιστούμε να έρθετε την Κυριακή σε μπουφέ, μια τέτοια αυθεντική εμπειρία. Διεύθυνση: Ξάνθης 10 και Λέλας Καραγιάννη, Κυψέλη Τηλέφωνο: +30 210 862 2000 Web: www.topetalo.gr

Comment